понеділок, 21 вересня 2020 р.

 Як стати барменом: поради професіоналів



Сьогодні професія бармена привертає до себе увагу багатьох молодих людей, адже дозволяє заробляти в найбільш жвавих місцях на планеті – нічних клубах і барах. Тобто вони вважають, що таким чином зможуть вдало поєднати роботу з розвагами. На жаль, реальність сильно відрізняється від їх очікувань, так як вимагає чіткої межі між барною стійкою та особистим життям. Не кажучи вже про те, що лише одиниці знають, як стати барменом в дійсності.
Помилкові ілюзії
Проблема в тому, що більшість людей знайома з професією бармена лише з чуток і з-за цього робить неправильні висновки. Варто запитати їх: «Що потрібно, щоб стати барменом?» - і у відповідь отримаєте безліч далеких від істини пропозицій. У кращому випадку це буде: «Бармен повинен відрізняти скотч від віскі» - в гіршому: «Він зобов'язаний вміти пити».

Якщо людина керується саме такими переконаннями, хорошого спеціаліста з нього не вийде, як і поганого, в принципі. Адже стати барменом може лише той, хто вміє контролювати себе і здатний провести чітку грань між роботою і відпочинком. В іншому випадку можна забути про цю професію і почати шукати інший варіант самореалізації.
Як стати барменом з нуля?
Робота за барною стійкою – це ціле мистецтво. Тому потрібно бути готовим до того, що доведеться освоїти безліч нових навичок і знань. Адже без них бармен не зможе виконувати свої обов'язки належним чином, що зведе його шанси на працевлаштування до мінімуму. Але що необхідно знати бармену?

  • По-перше, слід вивчити особливості алкоголю. Наприклад, чим примітний коньяк? Яка марка вина краще? Які коктейлі пропонувати дівчатам, а які - чоловікам? Загалом, вивчити всі властивості спиртних напоїв від а до я.
  • По-друге, необхідно ознайомитися з рецептурою коктейлів і навчитися їх готувати. Відразу обмовимося, що однієї лише «Кривавої Мері» або «Мохіто» буде недостатньо для роботи в престижному клубі.
  • По-третє, слід пристосуватися до обладнання бармена: шейкері, блендеру, мірним стаканчики і так далі.





  • Напрацювання навичок


    Сьогодні все частіше і частіше бармени використовують у своєму ремеслі всілякі трюки і фокуси. Це може бути жонглювання, світлове шоу, ілюзії і так далі. Це призвело до того, що попит на посередніх працівників сильно знизився. Тому, щоб претендувати на престижну посаду, людина має навчитися виділятися з натовпу. Для цього необхідно придумати власні трюки, які зможуть здивувати майбутніх роботодавців. Зробити це не так вже й важко, головне - довести їх до потрібного рівня, щоб не прогоріти в самий відповідальний момент. Крім цього слід попрацювати над своєю акторською майстерністю і посмішкою. Адже ніхто не любить барменів, які виконують свою роботу з кам'яним або похмурим обличчям. Слід розуміти, що цей фахівець не тільки розливає алкогольні напої, але й дарує людям гарний настрій.


    Зовнішній вид

    Важливим фактором є зовнішній вид бармена. Тому, перш ніж відправлятися на чергову співбесіду, слід ґрунтовно попрацювати над собою. Зокрема, підібрати відповідний гардероб і зробити стильну зачіску. Це потрібно для того, що роботодавці бачили у вас пристойного людини, а не хлопця з вулиці. До того ж у майбутньому доведеться звикнути до того, що керівництво буде встановлювати жорсткий дрес-код для своїх співробітників. Адже це частина їхньої внутрішньої політики, і з цим потрібно змиритися, навіть якщо цей стиль буде вам не по душі.


    Де знайти роботу?



    Отже, як стати барменом, ясно, але де найкраще шукати роботу? Що ж, якщо людина володіє відмінними навичками і у нього є сертифікат, то він може сміливо піти в престижні нічні клуби і бари. Якщо у них є вакансія, то він з легкістю пройде співбесіду і вже через кілька днів вийде на свою першу зміну. Однак якщо бармену поки ще нічим похвалитися і він явно сумнівається в своїх силах, то для початку варто підшукати собі місце в невеликому барі. По-перше, тут практично немає ніяких вимог до рівня майстерності, а по-друге, це відмінна майданчик для напрацювання нових умінь і знань.

    Немає коментарів:

    Дописати коментар